UKK

01/07

Milloin kuvaus kannattaa varata?

Kuvausajat menevät usein viikkojen tai jopa kuukausien päähän, joten olethan ajoissa yhteyksissä kun mietit kuvausta. Vauvakuvaus varataan jo raskausaikana, tällöin pystyn lasketun ajan perusteella varmistamaan että kalenterissani on tilaa juuri teidän kuvaukselle kun vauva syntyy. Toki aina kannattaa kysyä, joskus kuvausaikoja voi löytyä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Milloin kuvaus maksetaan?

Kaikissa kuvauksissa on varausmaksu, joka maksetaan varausvaiheessa. Se vähennetään lopullisesta laskusta, joka maksetaan ennen kuvien toimitusta yhdessä tai useammassa erässä. Laskutus tapahtuu sähköpostin kautta, mikäli emme ole sopineet toisin.

Mitä kuvaukseen sisältyy?

Kuvaukseen sisältyy aina kuvauksen suunnittelu, yksilöllinen kuvauskokemus sekä kokonainen galleria valmiita digikuvia. Saatte myös upean Fine Art - tulosteen valitsemastanne kuvasta (pl hää- ja hautajaiskuvaukset). Hinnastosta löydät vaihtoehdot kuvauksista sekä hinnaston kuvatuotteille.

Miten valmistaudun kuvaukseen?

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin ja olen tukenasi varaushetkestä lähtien. Lapsi- ja vauvakuvauksissa saat ennen kuvausta sähköpostiisi valmistautumisohjeet, jossa käydään läpi kuvauksen kulkua sekä annan vinkkejä esim. pukeutumiseen. Hääkuvauksissa pidetään aina kuvauspalaveri ennen hääpäivää.

Mitä tarkoittaa luonnonvalokuvaus ja luonnonvalostudio?

Luonnonvalokuvauksessa käytetään valona ainoastaan ikkunasta tulevaa luonnonvaloa. Kodikas luonnonvalostudioni on rakennettu isojen ikkunoiden viereen, niin että voin hyödyntää valon parhaiten.

Missä studio sijaitsee?

Studioni löytyy Nivalan keskustasta, R-kioskin vasemmalta puolelta. (Kalliontie 25)

Miten saamme kuvat?

Kuvauksen jälkeen saatte 2 viikon kuluessa sähköpostiinne linkin suojattuun nettigalleriaan, josta pääsette lataamaan kuvat itsellenne (Hää- ja hautajaiskuvissa on pidempi toimitusaika). Muistattehan ladata & varmuuskopioida kuvat itsellenne talteen!

Fine Art - kuva sekä mahdolliset tilatut kuvatuotteet noudetaan studiolta tai sovittaessa postitan.

Unohdin tehdä kuvavalinnat määräajassa ja linkki ei enää aukea. Mitä nyt?

Kuvagallerian linkki on voimassa yhden kuukauden, jonka jälkeen kuvat poistuvat nettigalleriasta. Uuden kuvalinkin saa 10e lisämaksusta. En voi kuitenkaan luvata, että kuvat löytyvät vielä vuosien päästä, joten muistathan tehdä valinnat / ladata kuvat itsellesi ajoissa. Kuvaajan varmuuskopiointivastuu päättyy kuukauden päästä kuvien toimituksesta.

Mitä tarkoittaa digitaalinen kuvatiedosto?

Digitaalinen kuvatiedosto tarkoittaa viimeisteltyä ja valmista valokuvatiedostoa (.jpg), jonka saat itsellesi ladattavaksi. Digitiedostoista voit teettää fyysisiä valokuvia ja kuvatuotteita mistä itse haluat. Digitiedostoja voi käyttää myös sähköisesti, esim. somessa.

Saako kuvista printtejä tai muita kuvatuotteita?

Kuvauksiin (ei hää-/hautajais) kuuluu valmiiksi yksi Fine Art - tuloste valitsemastanne kuvasta. Lisää kuvatuotteita voi tilata minun kauttani valmiista digikuvista.

Saanko teettää kuvia missä vain?

Saat kuviisi teettämisoikeuden eli voit teettää kuvia ja kuvatuotteita missä haluat ja miten paljon haluat (eikaupalliseen käyttöön). Jos haluat varmistua kuvan laadusta, suosittelen teettämään kuvatuotteet suoraan minulta. En voi vastata muualla tulostettujen kuvien laadusta. Teetetyn kuvan laatu ja värien sävyt riippuu siitä, missä, miten ja mille materiaalille kuva tulostetaan ja millä asetuksilla.

Mitä minun pitäisi harkita valokuvaajaa valitessa?

Valokuvaajaa valitessa on tärkeää tutustua kuvaajan töihin mahdollisimman monipuolisesti. Mitä haluatte kuvilta ja millaisesta tyylistä tykkäätte? Töiden lisäksi kannattaa myös tutustua kuvaajaan, millainen fiilis kuvaajasta tulee esimerkiksi nettisivujen tai somen perusteella? Etenkin hääkuvauksissa on tärkeää, että kuvien lisäksi myös persoona miellyttää.

Miten varaan ajan vastasyntyneen kuvaukseen kun ei tiedä tarkkaa päivää milloin vauva syntyy?

Vauvakuvaus varataan yleensä raskausaikana lasketun ajan perusteella, näin voin varmistaa että kalenterissani on tilaa teidän kuvauksille lasketun ajan lähettyvillä. Kuvausta varatessa kerrot minulle lasketun ajan, ja minä huolehdin että kalenterissani on tilaa kuvaukselle, vaikka vauva syntyisi etuajassa tai myöhässä. Tarkempi kuvausaika sovitaan sitten kun vauva on syntynyt.

Mitä jos en halua että kuviani julkaistaan somessa tai nettisivuilla?

Kunnioitan aina asiakkaan toivetta tästä enkä julkaise kuvia jos asiakas ei niin halua, muistathan vain kertoa sen minulle. Kuvaussopimuksessa on julkaisulupakohta, joka voidaan sopia toisin jos asiakas sitä toivoo.

01/14

01. kuvauksen varaaminen


Yhteydenpito ja kuvauksen varaaminen. Sovitaan mitä kuvataan ja missä. Mikä on teidän tarina, mitä te toivotte kuvilta. Kuvaussopimus, valmistautumisohjeet, lasku varausmaksusta.

02. kuvauspäivä


Voitte tulla kuvauksiin rennoin mielin, teidän ei tarvitse osata mitään. Minä ohjaan teitä koko kuvauksen läpi. Mihinkään ei ole kiire, vaan voimme pitää halutessanne myös taukoja ja nauttia kupillisesta kahvia tai teetä - toki halutessanne kuvaussessio voidaan pitää lyhyempänäkin (jopa 10 minuutissa voidaan saada upea täydellinen galleria jos olosuhteet ovat suotuisat).

03. kuvien Lataaminen


Kaikissa kuvauksissani saatte kokonaisen gallerian ihania digikuvia suoraan itsellenne ladattavaksi. Laitan latauslinkin yhteydessä myös latausohjeet galleriaan. Kuvien toimitusaika on yleensä 1-2 viikkoa, juhlakuvauksissa 4-6 viikkoa.