LAPSIKUVAUS" Niin kirkkaat on silmäsi, pikkuinen. Älä koskaan kadota tuota tuiketta. " - Milla Kivioja
Rakastan kuvata lapsia ja tallentaa niitä aidoimpia ilmeitä ja lapsen omaa luonnetta kuviin. Minulla on lähipiirissä ollut aina paljon lapsia ja tulen lasten kanssa hyvin juttuun. Tykkään mennä kuvauksissa lapsen tasolle ja yritän aina nähdä kuvaustilanteen myös lapsen silmin. Lapset saavat olla lapsia myös kuvauksissa, näin kuvaustilanteet ovat rennompia ja vähemmän jännittäviä lapselle. Lapsikuvauksissa mennään aina lapsen ehdoilla ja kuvauksessa voidaan pitää tarpeen tullen taukoja. Myös vanhemmilta toivon rentoa asennetta kuvauksiin - jos ei onnistu niin otetaan uudestaan.  

Miljöössä

  • Lapsikuvaus voidaan toteuttaa myös miljöössä teidän toivomustenne mukaisesti vaikka metsäpolulla tai omalla kotipihallanne. Kilometrit laskutan yli 10km säteeltä studioltani 0,43€/km.

Studiolla

  • Valokuvausstudioni on miellyttävän kodinomainen ja kuvaan luonnonvalolla, joten kuvausympäristö ei jännitä lapsia niin paljon. Ja jos kuitenkin jännittää, ei hätää. Lapsikuvaukset mennään aina lapsen ehdoilla ja kuvauksissa voidaan pitää aina tarpeen tullen taukoja. Ja mikäli lapsi ei kertakaikkiaan ole kuvaustuulella, yritetään toisena päivänä uudestaan. 

Kuvaukseen valmistautuminen:

  • Kuvausaika. Valitaan kuvausaika lapselle sopivan päivärytmin mukaisesti, eli kuvausaikaa varatessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi lapsen päiväuniajat.
  • Rekvisiitta. Lapsikuvaukseen minulta löytyy rekvisiitaksi pieni rottinkituoli, valkoinen saavi, vilttejä, tyynyjä sekä muutamia leluja. Voit halutessasi ottaa kuviin mukaan omaa rekvisiittaa.
  • Vaatetus. Tärkeintä on, että lapsi viihtyy vaatteissa ja pystyy liikkumaan rennosti. Tyyli on tietysti vapaa, mutta suosittelisin välttämään isoja tekstejä/kuvia vaatteissa. Selkeät, yksinkertaiset kuviot ja värit toimivat parhaiten kuvissa, näin vaatteet eivät vie kuvassa huomiota pääkohteelta, eli lapselta. Parhaimmillaan lapsikuvat voivat toimia myös sisustuselementteinä - myös tämän voi ottaa huomioon lapsen vaatetuksen tyyliä/värejä valitessanne. Sukkia tai kenkiä lapsella ei ole välttämätöntä olla kuvauksissa, paljaat varpaat ovat ihania kuvissa!
  • Mukaan kuvauksiin. Kuvauksiin on hyvä varata mukaan myös pientä evästä (maissinaksuja, rusinoita tms.) - joskus pieni evästauko voi olla tarpeen. Myös lapsen omia leluja voi ottaa mukaan. Ja jos lapsella on joku takuuvarma naurattaja - esimerkiksi veli tai kummitäti, häntä kannattaa kysäistä mukaan kuvauksiin. Ilmoitathan kuitenkin kuvaajalle, mikäli mukaan tulee lapsen ja vanhemman lisäksi muita henkilöitä.
  • Muistetaan, että parhaat kuvat syntyvät kun lapsi saa olla kuvauksissa oma itsensä ja hymyt tulevat itsestään ja hassuttelemalla - ei käskemällä.

ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA

"Milla saa lapset loistamaan valokuvissa. Joka kerta ennen kuvausta olen jännittänyt, saadaanko oikeasti kaksosemme onnistuneesti samaan kuvaan ja joka kerta olen saanut hämmästyä Millan kyvystä taikoa tilanteet kauniiksi kuviksi. Ammattitaitoista palvelua suurella sydämellä!"

Kristiina

"Taitava kuvaaja oot ja osaat hyvin kuvata lapsia "

Kaija-Maarit

"Milla on kuvaaja, joka saa haastavimmatkin tilanteet ikuistettua. Aito ja iloinen, saa kuvaustilanteeseen rennon tunnelman."

Miia

Alla olevalla lomakkeella voit ottaa yhteyttä varataksesi kuvausajan tai kysyäksesi lisätietoja.